Om Rältagården

I hjärtat av Dalarna – 1,5 mil söder om Leksand – ligger Rältagården där vi i familjen Magnusson bedriver jordbruk och restaurangverksamhet.

Vi driver gården helt ekologiskt och basen i vår verksamhet är uppfödning av köttdjur samt egen tillvekning och försäljning av våra charkprodukter.
Vår målsättning är att förkorta avståndet mellan jord och bord – vi styckar och förädlar därför alla produkter själva.
På gården finns rökeri och kapacitet för tillverkning av olika sorters charkprodukter samt kökskapacitet för catering och gårdskrog.

När vi la de första stenarna på grunden till boningshuset 1992 kände vi oss som riktigt gammaldags nybyggare. Idag har dock både Rältagården och vår familj blivit större och består nu av barnen Oskar, Malin, Emma och Viktor.
1995 påbörjade vi byggnationen av djurhallen och när den så småningom stod färdig började vi uppföra en ekonomibyggnad. Idag rymmer den godkända lokaler för styckning, rökning och gårdsförsäljning.
I anslutning finns även cateringkök och gårdskrog som färdigställdes sommaren 2006.